Zpět
  • CZ Articles
  • 26.05.2024

YIT v projektu HAPPI Milánská představila na Dni otevřených dveří vzorový byt.

Zkolaudovaný projekt HAPPI Milánská, kde vyrostlo celkem 72 bytů o dispozici 1+kk až 4+kk a velikostech od 27 do 99 m2, přivítal ve středu 22. 5. odpoledne své zájemce. V rámci Dne otevřených dveří si mohli návštěvníci akce na vlastní oči prohlédnout nově zařízenou vzorovou jednotku o dispozici 2+kk a podlahové ploše 52,2 m2, k níž náleží i balkon.

Centrální částí bytu je obývací pokoj s kuchyňskou linkou. Návrh interiéru popisuje designérka YIT Stavo Lenka Hlaváčková Schubertová: „Dřevěný jídelní stůl jsem napojila na rozšířený kuchyňský ostrůvek, který je přístupný ze dvou stran. Tím jsem získala jak další úložné prostory, tak více místa v obytné části. Dále jsem zvolila komfortní pohovku ve světle šedé barvě, prosklený konferenční stolek a černou komodu na TV.“

06.jpg

V ložnici zkombinovala designérka prostornou šatní skříň v bílé barvě s praktickým stolem, čímž celou místnost odlehčila a rovněž vytvořila nápaditou pracovní zónu. Nechybí zde nadčasová čalouněná postel v šedé barvě a jednoduché bílé noční stolky. Co se týče vybavení, ve vzorovém bytě byly použity standardní materiály, konkrétně vinylové podlahy v dekoru dřeva a decentní bílé dveře.

V jednotce dominují převážně studené odstíny šedé, kterou doplňuje bílá a černá (např. u kuchyňské linky). Spacímu prostoru dodávají teplejší atmosféru akcenty žluté, které se vyskytují na koberci, židli a dekorativních polštářích. Výrazným prvkem interiéru se stala malba s postavami, která reflektuje možnosti komunitního bydlení. „Vycházela jsem z toho, že velkým benefitem projektu je komunitní terasa v 6. podlaží, kterou mohou budoucí rezidenti využít pro příjemné trávení volného času a přátelské posezení se sousedy,“ vysvětluje Lenka Hlaváčková Schubertová.

Samozřejmostí je rovněž začlenění zeleně – je zasazena jak v klidném vnitrobloku, tak v podobě popínavých rostlin, které, až dorostou, budou pokrývat východní fasádu domu. Součástí projektu jsou komory nebo sklepní kóje, kočárkárna a prostor pro mytí kol a psů.

Všem zúčastněným děkujeme za zájem a věříme, že si návštěvu našeho moderního bydlení v Horních Měcholupech užili. Ke koupi v současné době zbývá jen pár posledních volných bytů!